Glöm inte Ådalsmarschen 14 maj

2017-05-10 18:03:42
På söndag den 14 maj är det återigen dags för Ådalsmarschen. Den arrangeras till minne av skotten i Ådalen 1931.

Tanken är att liksom förra året marschera samma väg från Folkets hus i Frånö och till Lunde där de dödliga skotten sköts mot arbetarna från militären.
Föreningen Ådalsmarschens ordförande Erik Åslund betonar för Offensiv att även om det är en minnesmarsch över offren 1931, så handlar det inte bara om att blicka tillbaka och tänka på det som var förr.
– Vi ska ta till oss kampglöden från deras kamp till kampen för våra rättigheter idag.
Erik berättar också att det är lite fler sidoarrangemang i år. Till exempel ett fackligt seminarium på lördagen som arrangeras av Globala solidaritetsföreningen.
Erik avslutar med att uppmana alla att delta.
– Styrkan ligger i bredden. Att vi är många olika organisationer som kämpar tillsammans.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!