Göteborg: 65 på RS-möte om Iran

2010-03-03 15:11:25
65 personer slöt upp på Rättvisepartiet Socialisternas möte Iran – reform eller revolution i Hammarsalen på Folkets Hus i Hammarkullen den 25 februari.

Kristofer Lundberg, från RS Göteborg, inledde om händelseutvecklingen i Iran och om lärdo- marna från revolutionen år 1906-1911 och därefter revolutionen år 1979 – men framförallt om vilket program och strategi som rörelsen behöver för att segra idag.
Ali Reza, en arbetaraktivist som nyligen kom från Iran rapporterade direkt från massrörelsen. Den sista protesten han del- tog på ägde rum den 27 december, därefter tvingades han fly.
– Rörelsen har potential att växa till en kraft som verkligen fäller regimen, men det räcker in­te med att bara uppfylla de demokratiska kraven, man måste gå vidare med de socialistiska, socia­la och ekonomiska kraven – för det krävs det ett leninistiskt parti, sa Ali.

Thomas T Trägårdh

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!