Göteborg: Lönedemonstration 31 mars

2007-03-28 15:36:07
Det blir lönedemonstration i Göteborg 31 mars 14.00 i Brunnsparken. Initiativtagare är transportklubben på Adecco och kommunalklubben på Blå stjärnan. Högre löner och strejk om så krävs är parollerna.

Det finns en stor ilska på arbetsplatser runt om i landet och medlemmarna kommer inte att tveka om strejkvarsel läggs, säger Selam Aksungur, Transportlubbens ordförande vid Adecco.
– Vi måste visa att vi är beredda på strejk för att vinna. Det finns mycket ilska hos LO-medlemmar som är revanschsugna efter att borgarna fått igenom försämringarna i a-kassan utan större protester från facket, säger Stefan Berg, som är ordförande i kommunalklubben på Blå stjärnan.
Vikten av att få ettåriga avtal är stor, eftersom regeringens attacker mot fackföreningar och mot arbetarklassen säkerligen inte är över ännu, dessutom krävs det medlemsomröstning om avtalen, vi vill inte bli svikna som medlemmar i IF Metall blev, avslutar Stefan och Selam.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!