Göteborg: Ungdomsgården Lövgärdet hotas av nedläggning

2008-10-29 16:47:51
Ungdomsgården Lövgärdet som riktar sig till unga tjejer mellan 13 och 20 år hotas av nedläggning. Projektet startades 2003 och är delvis finansierat av EU:s program för stadsutveckling.

Projektets syfte är att hjälpa unga tjejer och förbättra deras psykiska och fysiska hälsa. Denna mötesplats är unik och beskedet om stängning väcker mycket oro och ilska bland de unga tjejer som samlas där.
Det är en plats där de kan känna samhörighet och gemenskap med an­dra ungdomar.
75 000 konor skulle kunna rädda ungdomsgården, men trots att Göteborgs kommun har ett överskott på 1 miljon kronor vill politikerna ändå spara in dessa pengar på ungdomarnas fritid.
Gunnareds politiker ska genomföra en rad andra nedskärningar och försämringar för att spara 40 miljoner kronor, och de pengarna planerar man att ta från skolor, öppna förskolor och genom minskad verksamhet inom kultur och på bibliotek.
Som alltid är det de mest utsatta som får ta smällen av nedskärningar­na som görs.
Det behövs gemensam kamp för att rädda ungdomsgårdarna, förskolorna och skolorna.
Patricia Degerman

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!