Göteborgsföräldrar prisas för sin kamp mot nedskärningar

2010-09-22 15:19:39
Med motiveringen ”er förmå­ga att engagera föräldrar och andra berörda i den politiska processen om skolan, och er insats för att vidga det offentliga samtalet av skolan” prisas föräldrar i Göteborg för sin kamp mot nedskärningar.

– Detta visar att vi kämpande föräldrar verkligen gjort ett politiskt intryck. Nu måste kampen fortsätta för att minska barngrupperna, öka lärartätheten och kräva upprustning av skola och förskola. Vad de etablerade parti­erna säger i valet kommer inte hjälpa barnen om inget görs. Det är bara aktiv handling som kommer göra det, säger Kristofer Lundberg, från Göteborgsföräldrar mot nedskärningar (numera Barnverket).
Kristofer är också ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg.

– Detta är en stor och varm nyhet för alla de föräldrar i Göteborg som senaste året kämpat tillsammans för att förbättra barnens verksamheter och för att få kommunens politiker att ta kunskap om barns utveckling, behov och förutsättningar i olika åldrar på allvar, kommenterar Camilla Tängman, Barnverket.

Priset, som delas ut vartannat år, är på 10 000 kronor plus ett diplom och kommer att delas ut på Bokmässan i Göteborg fredagen den 24 september klockan 14.00.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!