Gruv stöder polsk strejk

2008-01-30 13:56:08
De polska gruvarbetarnas strejk i Budryk fortsätter (se Offensiv förra veckan). Här är ett stöduttalande från Norrbotten:

”Sedan vi hört om er strejk, kontaktade Rättvisepartiet Socialisterna (CWI i Sverige) gruvarbetarna i Norrbotten för solidaritet.
– Vi ger vårt fulla stöd till de polska gruvarbetarnas kamp för högre löner och bättre arbetsvillkor. Som fackliga representanter har vi besökt de polska gruvorna. Vi vet att mycket behöver göras för att förbättra situationen för gruvarbetarna, säger Harry Rantakyrö, ordförande i Gruvarbetarnas riksförening och Gruv 12:an i Kiruna, landets största gruva.
För mindre än ett år sedan genomförde gruvarbetarna i Malmfälten en ”vild” strejk för högre löner. Genom enighet och målmedvetenhet vann de en klar framgång som inspirerade arbetare i hela landet. Vi hoppas få en motsvarande seger för de polska gruvarbetarnas strejk. Var snäll och meddela oss hur vi kan stödja er.”
Solidariska hälsningar
Jonas Brännberg
kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!