Husby laddar upp för Vredens dag

2011-03-16 16:03:14




Onsdag denna vecka försvann posten från ICA i Husby, och den 12 april läggs vårdcentralen i Husby ned, samtidigt som oron sjuder mot de stora hyreshöjningar som hotar området. Mot dessa dråpslag som innebär ett ännu fattigare Husby utan samhällsservice förbereds en massiv manifestation lördag den 26 mars kl 12-16, kallad Vredens dag – från Tahrir till Husby.

Initiativet har tagits sedan ungdomsföreningen Megafonen på allvar anslutit sig till den strid som startats av Järvas Framtid, PRO och RS, med stöd av en närmast enhällig lokal opinion.
Sedan dess har inte minst en rad ungdomsorganisationer runt Järvaområdet anslutit sig till kampanjen, som Love Tensta, Husby Marathon, Forix, SSU och UV, men också flera invandrarföreningar.
– Vi siktar på att samla tusen personer på torget, säger Megafonens Basar Gerecci och Rami Alkhamisi.
Från och med lördag kommer Järva att tapetseras av affischer och flygblad delas ut i varje brevlåda i Husby.
Även om manifestationen är partipolitiskt obunden uppmanas alla partier att ”öppet visa sitt stöd till initiativet och den folkliga resningen”. Till de som vill tala hör Gustaf Fridolin (MP), Veronica Palm (S) och Bo Sundin (M), ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Ä-ven Stockholms toppmode- rater Filippa Reinfeldt, Sten Nordin och Joakim Larsson har inbjudits för att svara på våra frågor.
Desto viktigare är det att tonen sätts av de arga Husbybor och andra som inte längre finner sig i makthavarnas dubbelspel med fagert tal om Järvalyftet samtidigt som de slaktar eller ställer sig helt passiva inför slakten på Husbys, Tenstas och Rinkebys service.
Första artister att ställa upp är hip-hopbandet Labyrint från Uppsala. På Facebooksidan för Vredens dag i Husby finns även en länk till en uppmaning att delta i Husby från tv-paret Filip och Fredrik!

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!