Husbyprotester in i det sista

2011-04-13 14:35:01
Nätverket Järvas framtid genomförde måndagen den 11 april en protestaktion under den sista timman innan vårdcentralens stängning och flytt till Akalla.

Många appeller av både unga och gamla husbybor gjorde aktionen minnesvärd, liksom en inmarsch i den till stor del redan tömda vårdcentralens lokaler.
Protesten, som samlade ett 40-tal personer, uppskattades mycket av de anställda, som tycker lika illa om flytten som vårdcentralens 9 000 listade patienter.
Att de lokaler som av lands­tingets spinndoktorer falskt utmålats som ”undermåliga” nu intresserar minst 5-6 privata vårdbolag är uppenbart. Ett av dessa har till och med sökt stöd från Järvas framtid för att öppna en privat vårdcentral! Samtidigt meddelas att en skrivelse från S-landstingsrådet Dag Larsson om en folkhälsosatsning med Husby vårdcentral som nav ska behandlas den 3 maj.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!