I marginalen: ”SD-rasismen trappas upp”

SD-rasisten Mattias Karlsson har varit medförfattare till ett manifest som hävdar att landet håller på att tas över av muslimer – ett ”folkutbyte” – och att det sker med hjälp av den ”djupa staten” som kontrolleras av ”kulturmarxister och liberaler” (Foto: Riksdagen).

av Per Olsson // Artikel i Offensiv

Sverigedemokraterna trappar upp sin rasistiska politik och hets. Nyligen avslöjade TV4:s Kalla Fakta att SD-pampen och partiets ”chefsideolog” Mattias Karlsson har varit medförfattare till ett manifest som hävdar att landet håller på att tas över av muslimer – ett ”folkutbyte” – och att det sker med hjälp av den ”djupa staten” som kontrolleras av ”kulturmarxister och liberaler”. Manifestet är som hämtat från farliga konspirationsteorier som är Trumphögerns livsluft.
Manifestet, som har Mattias Karlsson på omslaget, är hatiskt, islamofobiskt och lögnaktigt. Den grova hatpropagandan påminner inte så lite om nazisternas på 1930-talet. Men då riktades hatet och skuldbeläggningen mot judar, nu mot muslimer.
Att Sverige har rekordfå sjukhussängar och det ökade sexistiska våldet påstås exempelvis bero på muslimerna och invandring från Mellanöstern. Enligt manifestet försöker ”eliten ersätta den västerländska kulturen med radikal islam (och) om inte det stoppas så kommer Sverige att falla inom ett decennium”. Liknande skrev massmördaren Anders Behring Breivik.
Kort efter Kalla Faktas avslöjande twittrade en annan SD-pamp, Richard Jomshof, ”att svenskarna håller på att bli en minoritet i Sverige”, och SD-ledaren Jimmie Åkesson höll med.
– Vi har gått från ett homogent samhälle till ett multikulturellt samhälle, menar Åkesson, en utveckling han vill stoppa.
– Vi är ett mångkulturellt samhälle. Det kan man tycka är bra eller dåligt. Jag tror det är dåligt (Aftonbladet den 31 mars).

SD-rasisterna skrev det Tidöavtal som är den blåbruna regeringens program. Att driva människor – ”stärka återvändarverksamheten” – ut ur landet och skapa ett blåbrunt Storebrorssamhälle är Tidöavtalets övergripande mål. För att nå dit vill regeringen sätta rättssäkerheten ur spel och sätta angiveri, registrering och övervakning i system.
Det är i ljuset av detta som man ska se den så kallade nationella folkräkning som skrevs i Tidöavtavtalet och som de blåbruna nu ska genomföra till en kostnad av 500 miljoner kronor, en summa som motsvarar runt 1 000 nya jobb i välfärden.
”Folkräkningen” ska genomföras genom kontroller, bland annat dörrknackning, i vad som bedöms vara ”riskområden” samt identitetskontroller.
Så nästa gång det ringer på dörren, kolla noga innan du öppnar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!