Indien: Mot klass- och könsförtryck

2007-03-07 11:02:49
I media skrivs och talas mycket om det ökade välståndet i Indien. Men klyftorna växer och kvinnor ses fortfarande som andra rangens medborgare.
Varje timme våldtas en kvinna i Indien och antalet syraattacker mot kvinnor är stigande. Fortfarande dödas, i 27 av Indiens 32 delstater, nyfödda barn för att de anses vara av ”fel kön”.
Våld och övergrepp ger ständiga påminnelser om ojämlikhet och brutalt förtryck.
Kapitalismens maktpyramider och orättvisor återspeglas även inom familjen och i relationer mellan människor.
För att avskaffa våld och förtryck krävs en kamp för att avskaffa kapitalismen och därmed skapa förutsättningar för ett klasslöst samhälle.
För att bryta den manliga dominansen måste kvinnorna gå längst fram i kampen för socialism.
Nirmala Shetty
New Socialist Alternative

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!