Inga fler kristallnätter – demonstrera 9 november

2011-11-03 12:51:26
Efter terrordådet i Norge och den stora ökningen av tvångsutvisningar till Iran, Irak, Afghanistan med flera är kampen mot rasism och för rätten till asyl brännande.

Efter flera och stora protester mot utvisningar och fallet Ganna är Migrationsverket och regering­en pressade. Vi måste försöka öka trycket ytterligare! Därför ska RS Norrbotten, Asylrörelsen Norrbotten, Elevkampanjen och Iranska Flyktingars Riksorganisation den 9 november demonstrera till minne av Kristallnatten, med rubriken: ”Stoppa rasismen! Återinför asylrätten!”. Även Ung Vänster har bjudits in, men tackat nej. Denna vecka ska vi sätta upp affischer och dela flygblad inför demonstrationen tillsammans med både medlemmar och kontakter.
Det blir även demonstrationer på fler orter runt om i landet, bland annat i Borås och Göteborg.
RS Luleå

Luleå

Kl 16.00 vid Gula Paviljongen.

Göteborg

Fackeltåg från Götaplatsen kl 18.00 till Gustaf Adolfs torg där det blir korta tal och musik.
Arr: 9-novemberkommittén.

Trollhättan

Kl 18.00-21.00. På torget vid fontänen.
Arr: Ungdom Mot Rasism.

Borås

Kl 17.00-20.00 Rådhustrappan, Stora Torget Arr: Nätverket Boråsare mot rasism.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!