”Inga nazister på våra skolor”

2006-07-26 11:49:26
Skolverket backar från sin tidigare kritik och ger nu Ytterbyskolan rätt i frågan om att underkänna nazister som skriker nazistiska slagord, trakasserar eller hotar andra elever.
I slutet av mars deklararerade ledningen vid Ytterbyskolan i Kungälv utanför Göteborg att de elever som kränker, trakasserar och inte kan samarbeta med andra skolkamrater med annat ursprung eller uttrycker sig nedsättande mot homosexuella, riskerar att bli utan betyg i samhällskunskap. Frågan har skapat stor debatt och Skolverket var till en början försiktiga och skeptiska men har nu fastslagit att skolan agerat rätt.
Men Rättvisepartiet Socialisterna (RS) vill betona att underkända betyg inte räcker. Elever, lärare och annan skolpersonal ska inte behöva känna sig rädda för att gå till skolan för att nazister försöker skapa sig en plattform. För att garantera lärares och elevers trygghet och en bra arbetsmiljö krävs att nazisterna stängs av från skolan. Skolan ska vara en nazistfri plats.
Men för att nå dit krävs en medveten kamp mot nazismen. Som RS tidigare sagt så borde skolans personal, elever och föräldrar med stöd av lärarfack och andra fack utlysa stora protester.

Antinazist Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!