Insamling till Pakistan

2010-08-20 19:01:50

foto: Per-Åke W
Image 754

Insamlingar till Progressive Workers Federation (PWF) och Trade Union Rights Campaign (TURCP) för stödarbete efter katastrofen i Pakistan har nu kommit igång i Sverige.

De två första dagarna, torsdag och fredag, har gett 5 500 kronor,

 

Insamlingar i samband med Rättvisepartiet Socialisternas torgaktiviteter i Luleå och Haninge gav 1 495 respektive 1863 kronor. I Luleå höll Johanna Evans appeller om situationen i Pakistan. "Katastrofen har förvärrats av den pakistanska statens agerande och av kapitalismen", sa hon och gav exempel på de stora bristerna i räddningsarbetet och hur priserna på mat nu stigit drastiskt.

I Göteborg genomfördes en insamling som gav 320 kronor på ett offentligt möte om Leo Trotskij. Insamlingen har också fått ett enskilt bidrag på 2 000 kronor.

 

Läs appellen här:

Vi, Progressive Workers Federation (PWF) och Trade Union Rights Campaign (TURCP) uppmanar alla våra bröder, systrar och kamrater i den internationella fackliga rörelsen att visa sin solidaritet och sitt stöd till de drabbade människorna, särskilt fackliga medlemmar, arbetare och bönder. Vi är i brådskande behov av resurser för att kunna tillhandahålla bistånd till våra drabbade bröder och systrar. Bland de miljontals som drabbats av översvämningarna finns mer än 200 PWF- och TURCP-medlemmar med familjer.

Hela appellen:

http://offensiv.socialisterna.org/sv/913/cwi/5832/

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!