Inspirerande RS-studiehelg i Göteborg

2007-03-14 12:15:30
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Göteborg samlade under lördag och söndag medlemmar för en studiehelg på partilokalen i Kortedala.
Fjorton medlemmar deltog och Arne Johansson, från RS verkställande utskott (VU), var gästtalare.
På dagordningen stod marxistisk ekonomi, avtalsrörelsen, vad är socialism och vad är ett revolutionärt parti?
Kaan Özsan inledde med en djupgående och enkel förklaring om marxistisk ekonomi med bra statistik och visade styrkan med Marx idéer om lön pris och profit, mervärde och gav en klar bild om vad kapitalism innebär och behovet av planekonomi.
Nästa ämne på studiehelgen var den aktuella avtalsrörelsen som inbjudne Arne Johansson stod för. Engagerade och djupa inlägg avlöste varandra.
På söndagen inledde Sten Axelsson om var socialism egentligen innebär.
Personligt och pedagogiskt förklarat tog han upp grunden till socialism och på så sätt kom in på vad ett revolutionärt parti är där Patrik Hooghwinkel gjorde en historisk inblick om revolutioner och om varför ett revolutionärt parti är nödvändigt för att uppnå socialismen.
– Ett revolutionärt partis uppgift är att visa arbetarklassen deras historiska uppgift att störta kapitalismen, sa Patrik Hooghwinkel.
En ny medlem värvades under studiehelgen.
David Pergament

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!