Internationell aktionsdag för aborträtt på Irland

2012-11-28 14:46:08
Den 21 november genomfördes en ”International Day of Action for Legal abortion in Ireland” (internationell aktionsdag för aborträtt på Irland) runt om i världen.

Rättvisepartiet Socialisterna hade på uppmaning av Paul Murphy, för vårt systerparti på Irland i EU-parlamen­tets räkning, kallat till protest med start kl 15 på Sergels torg.
Bakgrunden var Savita Halappanavars tragiska bortgång till följd av att läkarna förvägrade henne abort, trots att det stod helt klart att fostret var döende.
Detta har upprört en hel värld och hällt bränsle på den växande ­aborträttsrörelsen på Irland.
Vi samlades 30 personer på Sergels torg och protesten växte till 50 personer under marschen till Irlands ambassad. Tack vare Rrriot Samba kunde ingen missa ­demonstrationen.
Utanför ambassaden talade bl a Stephen Rigney från Socialist Party Ireland och ett protestbrev överlämnades.
Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!