Internationella gäster till lägret!

2009-06-24 10:34:25
Michael Koschitz­ki, Sozialistische Alternative (CWI i Tyskland):
Varför kommer du till sommarlägret?
– Jag åker till lägret för att bland annat diskutera ungdomsprotester runt om i Europa och framväxten av nya vän­sterpartier. Förra veckan strejkade och demonstrerade exempelvis över 250 000 elever runt om i Tyskland.
–  En annan fråga som borde diskuteras är om ungdomar är mer intresserade av piratkopiering på nätet än av socialism?

Brett Hoven, So­cialist Alternative (CWI i USA):
Vilka förväntningar har du på sommarlägret?
– Jag ser fram emot att diskutera krisen som har sitt grepp om världsekonomin och vad vi kan göra för att kämpa emot den.
– Med regeringar som löser ut banker samtidigt som arbetare svälter och början till massrörelser utvecklas i ett flertal länder, är det en intressant tid att komma samman och diskutera behovet av ett socialistiskt alternativ till kapitalismens kris.

Steve Score, Socialist Party (CWI i England och Wales):
Vad hoppas du kunna bidra med, och få ut av, sommarlägret?
– De ska bli väldigt kul att delta på RS och Elevkampanjens läger. Själv kommer jag att tala på seminarierna om extremhögern i Europa och om kampen för nya arbetarpartier.
– I det brittiska EU-valet vann rasistpartiet BNP för första gången mandat i Europaparlamentet. Samtidigt gjorde socialdemokratiska Labour ett katastrofval.
– Det behövs verkligen ett nytt arbetarparti som kan utgöra ett alternativ till såväl högerextremister  som de etablerade kapitalistiska partierna. Ett sådant parti kommer att formas i den arbetarkamp som nu förs.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!