Jättedemonstration för vården i Saarland 8 mars

2017-03-01 20:09:11


De vårdanställdas kamp i Saarland visar en väg framåt.

Sedan hösten 2016 kämpar personalen på sjukhusen i den tyska delstaten Saarland för mer personal. 

De vårdanställdas fackförbund ver.di kräver ett avtal som fastslår den minimibemanning som ska råda på sjukhusen. För att öka trycket på arbetsgivarna genomfördes en varningsstrejk den 23 januari och en strejkkonferens med delegater från hela delstaten. 

På strejkkonferensen beslöt man enhälligt att demonstrera  på den internationella kvinnodagen den 8 mars.  Med hot om strejk gav arbetsgivarna upp kravet på söndagsbemanning den 8 mars. Nu mobiliserar man till demonstrationen i såväl Saarland som i andra delar av Tyskland. ■

Vårdprotest i London den 4 mars

I helgen genomförs en stor demonstration i London för att rädda NHS – den offentliga sjukvården i Storbritannien som är allvarligt hotad av högerpolitikens nedskärningar och privatiseringar. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!