Kallelse till internationell kvinnostrejk 8 mars 2017

2017-03-01 20:09:11
Arbetet stannar och jorden skakar! Den 8 mars 2017 kommer världens kvinnor samlas tillsammans i ett gemensamt vrål genom en internationell kvinnostrejk. 

Det är en dag då vi organiserar oss och omsätter i praktik den värld vi vill leva i.

#tamaktenöverdintid

Den 8 mars 2017 tar vi makten över tiden och strejkar:

För ett samhälle utan förtryck och exploatering, där kvinnor och icke-binära behandlas med värdighet och respekt oavsett etnicitet, sexualitet, klass, funktionsvariation, ålder eller religion.

För alla dem som faller offer för patriarkalt våld och mord. För dessa röster som våldsamt släcks i Sverige och runt om i världen. I Sverige dödas mellan 15 och 20 kvinnor varje år.

För rätten att bestämma och ha autonomi över våra kroppar.

Mot mediernas reproduktion av sexism där våra och våra flickors kroppar framställs och erbjuds som en marknadsvara. 

För att stoppa den nykoloniala kapitalistiska frammarsch som skapar och reproducerar ojämlika maktrelationer mellan fattiga och rika länder där kvinnor, barn och naturen drabbas värst. 

För att inte leva under rädsla över att bli våldtagna eller att våra döttrar våldtas.

Vi organiserar oss och använder strejken som verktyg för att vi inte accepterar den patriarkala ordningen i det svenska samhället eller i världen. 

Vi ser att läget är akut! Högerpopulismen och fascismens framfart gynnar och förstärker denna världsordning som verkar repressivt och förtryckande på oss alla.

Vi organiserar oss överallt: på våra arbetsplatser och i våra hem, i våra städer och i våra bostadsområden. Kraften i vår rörelse är de band som vi knyter mellan varandra. 

Strejken blir social och transnationell när den rör sig mellan arbetsplats och samhälle. 

Vi är del av ett globalt kvinnouppror.

Vi organiserar oss för vi glömmer inte. För att vi älskar, för att vi drömmer och för att vi vågar kämpa för att skapa en värld utan patriarkat och förtryck.

Den 8 mars 2017 strejkar vi i förändringens, feminismens och framtidens namn. 

Vi strejkar tillsammans i ett systerskap utan gränser!

Feministisk aktionsgrupp för internationell kvinnostrejk 8 mars – Sverige,  Stockholm, februari 2017

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!