Kamp kommer att krävas för att rädda bad och gym

2014-09-03 18:35:01

foto: RS Göteborg
Johannes Lundberg, RS, lämnar över 1 700 namnunderskrifter för att rädda bad och gym i Angered till Anna Johansson, Socialdemokrat och Idrott- och föreningsnämndens ordförande.

Inför det sista mötet för Idrott- och föreningsnämnden innan valet överlämnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) 1 700 namnunderskrifter för att Rädda Hammarbadet och Rannebergsbadet, med krav på upprustning och renovering, till den rödgröna majoriteten.

På överlämningen deltog även anställda badvärdar som direkt påverkas om baden läggs ned. Johannes Lundberg, RS, överlämnade namnen till nämndens ordförande Anna Johansson, Socialdemokraterna.

Utredningen som politikerna beställt från tjänstemännen, som ska ligga som underlag till beslut, är klar men något beslut fattas inte innan valet och inte heller ville S ge något besked om badens framtid.

I diskussionen var det dock en stängning av baden Anna Johansson försvarade ”av kostnadskäl”. Hon argumenterade att det var orättvist mot Biskopsgården och Bergsjön om Angered har tre simhallar.

– Men inte ökar simkunnigheten i Biskopsgården och Bergsjön av att ni stänger simhallar i Angered. Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar istället byggen av simhallar även i Biskopsgården och Bergsjön, svarade Johannes.

– Tyvärr är sedelpressarna slut, svarade då Anna Johansson arrogant.

Anna Johansson är toppnamn för S till riksdagen från Göteborg men ville inte svara på frågan om inte kommuner och landsting borde få ökade stadsbidrag för att klara nödvändig social service vid en rödgrön regering.

Att rädda Hammarbadet och Rannebergsbadet kommer att kräva fler och större protester, och RS kommer att informera såväl bad- och gymgäster som personal om den nödvändiga strid vi tillsammans måste ta. Tyvärr ser inte nämnden det som en investering i ökad friskvård och ökad simkunnighet att bevara och renovera baden.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer att fortsätta kämpa för att stoppa stängningen av Angereds bad och gym och kämpa för gratis simskola och ökad friskvård. ■