Kampen lönade sig – skolorna blir kvar

2007-01-10 14:53:24
Föräldrarnas kamp för att rädda de nedläggningshotade skolorna i Luleå ser nu ut att gå mot en seger. I en ny utredning föreslås att inga av de nedläggningshotade skolorna på Mjölkudden/Notviken eller Gammelstad/Sunderbyn läggs ned.

– Det här visar att det lönar sig att kämpa. Föräldrarna har verkligen synat politikernas argument i sömmarna och tvingat fram en förändring, säger Karin Wallmark, ersättare för Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i kommunfullmäktige, och en av de som deltog vid RS och föräldrarnas protest utanför Barn- och utbildningsnämndens möte i höstas, när förslagen diskuterades.
Ännu återstår nämndens beslut, men det är osannolikt att inte utredarna redan har förankrat sitt förslag hos socialdemokraterna, som vill slippa dålig publicitet.
Dock hotas fortfarande Radiomastens förskola av nedläggning.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!