Kazakstan: Ukteshbayev frisläppt

2011-04-06 15:07:16
Den 1 april mötte aktivister från Kazakstan 2012 och ”Rör inte folks bostäder” sin ledare Esenbek Ukteshba- yev med stora leenden när han släpptes fri efter 15 dagar i fängelse.

Över 70 personer dök upp, inkluderat aktivister från oppositionspartier, oberoende fack- föreningar och den fristående median för att möta ledaren för fackföreningarna och ”Rör inte folks bostäder”-kampanjen.
Esenbek Ukteshbayev sade att ”det här mötet visar att våra aktivister är enade och att vi har utformat ett riktigt medborgargarde som är redo att gå till slutet i kampen för att försvara sina hem och rättigheter”.
Det som hände den 15 mars, då polisen brutalt bröt upp ett fredligt möte, visar återigen att det inte borde finnas något förtroende för presidenten. Esenbek Ukteshbayev greps under en fredlig protest mot de odemokratiska ”val” som ska hållas i Kazakstan i början av april.
Hundratals demonstranter samlades på torget i Astana. När de marscherade därifrån angreps av de av polis som misshandlade och grep demonstranter. Tre bussar fylldes  medan andra tvingades uppsöka sjukhus.

Å Kazakstan 2012, fackföreningen Zhanartu och Socialist Resistance (Kazakstan) vägnar vill vi tacka alla som visade solidaritet för Esenbek. Kampen fortsätter!
Socialist Resistance
(Kazakstan)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!