Kent och Movits! – bäst under PDOL

2010-09-30 14:03:30
Movits!, The Sounds och Kent är de band som gjorde festivalen Piteå Dansar och Ler (PDOL) värd att gå på, även fast priset (350 kronor/ kväll) sved ganska ordentligt med tanke på att det främst är ungdomar som lockas till festivalen.

Lulebandet Movits! gjorde sin enda festivalspelning i Sverige på PDOL, med nya låtar som ”Vad ni än säger”, som handlar om valet i september, men också med äldre låtar som ”Äppelknyckarjazz” och ”Fel del av gården”, som är stora favoriter (för mig, åtminstone). Publiken dansade med i låtarna så gott det gick och en av de finaste stunderna under hela festivalen var när lulebon Björn Sjöö dök upp med dragspelet i högsta hugg och bara glänste.

Även Kent lyckades, och även fast de är rätt så långt ifrån favoriter i min mening, så får en ändå erkänna att spelningen var riktigt bra. Kent spred kärlek över hela publiken (som var stor), från dem som stod längst fram och grät glädjetårar till dem som stod längst bak och gungade med.
De spelade Kentklassikerna och sånt går ju alltid hem, framförallt då ett stort antal människor på en begränsad yta har ganska så schysst tillgång till ganska så mycket alkohol. Det blev fin allsång, speciellt under ”Kärleken väntar” och ”Ingenting”, som varenda människa i Sverige kan refrängerna till. Hur som helst gick det inte att låta bli att ryckas med i stämningarna lite och även fast Kent oftast kanske inte har världens mest upplyftande texter var stämningen på topp, vilket också verkar ha varit ett genomgående tema under hela festivalen.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!