Kommuner får betala för bemanningsföretag

2010-09-09 15:35:03
Offensiv har tidigare berättat om de kinesiska och vietnamesiska bär-plockare som kände sig blåsta av svenska bärföretag och sina arbetsgivare i form av bemanningsföretag. Efter konflikter med dessa står nu kommunerna med utlägg på hundratusentals kronor som ingen vill betala för.
De kinesiska bärplockarna som gick den tre mil långa marschen från Lång­sjöby till Storuman i protest är nu tillbaka i Kina.
I väntan på att konflikten skulle lösas inkvarterades bärplockarna i en sporthall i Storuman, men bemanningsföretaget vägrar nu stå för omkostnaderna för mat och logi under den perioden som kostat kommunen omkring 540 000 kronor, uppger LO-Tidningen.
Älvdalens kommun har betalat 150 000 kronor i stöd och boende till de vietnamesiska bärplockarna i Särna.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!