Kommuntopp i Haninge får 90 000 kronor i månaden

Samtidigt som vanliga haningebor brottas med sänkta reallöner, höjda matpriser, rekordhöga elräkningar och höjda hyror så beslutade kommunfullmäktiges politiker i sommar att ge sig själva en löneökning – trots att de redan var en av landets högst avlönade politiker.

Politikernas nya lönenivåer i Haninge från och med den 1 januari 2023 är extrema:

  • Kommunalråden kommer att få: 82 666 kr per månad.
  • Kommunstyrelsens ordförande kommer att få: 90 993 kr per månad.

Snittarvodet för kommunstyrelseordförandena i landet ligger enligt Dagens Samhälle på 66 906 kronor. I Haninge tjänar alltså kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) hela 26 procent mer än snittet för de andra kommunstyrelseordförandena i landet och 30 procent mer än riksdagsledamöterna.

– Vi i Rättvisepartiet Socialisterna ger våra arvoden till kampen och fortsätter att leva på en vanlig arbetarlön. Vi tycker att arbetarpolitiker borde leva med samma förutsättningar som vanliga arbetare.■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!