Lägst löner i hela Stockholms stad

2011-06-23 11:21:32
Hässelby-Vällingbys kommunalare har lägst löner i hela Stockholms stad, enligt en undersökning. Medlemmarna har skickat ett uttalande till Kommunals förbundsledning där de anmäler sig till första ledet inför eventuell avtalskonflikt 2012.

”Ta ut oss i strejk”, lyder rubriken på det uttalande som har antagits av tre välbesökta medlemsmöten för både barnskötare och äldreomsorgspersonal och även har publicerats i Kommunalarbetaren.
”Kommunal har mötts av en närmast respektlös och kränkande attityd i förhandlingarna, där medlemmarnas intressen har åsidosatts. Hässelby-Vällingby har de sämsta lönerna i hela Stockholms stad”, heter det vidare.
Offensiv har sökt fackklubbens ordförande Bilbo Göransson för en kommentar.

– Kommunals förhandlare har i år fått utstå en oemotsvarat respektlös attityd från arbetsgivar­na. De har vägrat dyka upp på förhandlingarna, höjt rösten, skickat SMS under pågående förhandlingar och vägrat att lyssna på Kommunals argument, förklarar Bilbo Göransson.

Slutsatsen är enligt fackklubben att det i nästa avtalsrörelse 2012 behövs ett starkt centralt avtal som garanterar både en ordentlig reallöneutveckling, höjda lägstalöner, bra ob- och övertidsersättning och ett slut på den diskriminering som följer på fri lönesättning från chefssidan. Något som kan kräva en tuff strid.
”Hässelby-Vällingbys kommunalare är redo att gå ut först av alla vid en eventuell konflikt. Utan Kommunals medlemmar stannar landet. Kämpar vi tillsammans måste arbetsgivaren gå med på våra krav”, avslutas uttalandet.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!