Lokalt engagemang gav multisportarena i Hammarkullen

2015-05-13 16:55:27

foto: Alfredo Torrez
Barnens önskemål har spelat stor roll i hur arenan har utformats.

– Lokalt engagemang och hängivet arbete för sitt närområde ger resultat. 

Med de orden öppnade Kristofer Lundberg, ordförande för Sandeslätts lokala Hyresgästförening, invigningen av den nya multisportarenan i Hammarkullen, nordöstra Göteborg.

I helgen samlades hundratals, framförallt barn och unga, på invigningen av multisportarenan i Sandeslätt, i Hammarkullen. Arenan innehåller planer för konstgräsfotbolls, basket, volleyboll och streethockey.

– Arenan är ett resultat av ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget och har finansierats med boinflytandemedel, berättar Kristofer.

Tanken med arenan föddes på Hyresgästföreningens medlemsmöten och togs sedan upp på bomöten med Bostadsbolaget. Det har varit en process på två år som visar vad lokalt engagemang kan göra och med en hyresvärd som ser behovet av socialt engagemang. Med hjälp av de önskemål från områdets barn har innehållet i arenan tagit form.

Invigningsdagen ramades in med ett sprinterlopp där alla fick medalj, tillsammans med en fotbollsturnering, pannkakor, grillad korv, eldshow och ansiktsmålning. 

I vänskapsmatchen mellan Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget, med IFK Göteborgs Martin Smedberg som domare, vann publikens favorit Hyresgästföreningen med 3-2.

– Vi vill tacka alla som gjorde denna dag möjlig, allt från Hyresgästföreningens förtroendevalda och volontärer till Bostadsbolagets anställda och som Martin Smedberg sa, ”här kommer framtidens stjärnor att födas”, avslutade Kristofer Lundberg. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!