Luleå: ”Inget svenskt stöd till bomber och död!”

2009-01-21 16:07:03
Runt 150 personer samlades i lördags utanför Strands galleria i Luleå för ytterligare en manifestation mot massakern i Gaza.

Flera tal hölls för ett stopp av det ensidiga kriget och för att blockaden ska hävas. Johanna Evans från Rättvisepartiet Socialisterna och Elever Mot Krig talade bland annat om behovet av stora elevprotester och gav exempel på skolstrejken mot USA:s invasion av Irak 2003.
Sedan gick demonstrationståget upp till Stadshuset och tillbaka. Åter ekade talkörerna ”Inget svenskt stöd till bomber och död”, ”Rädda barn­en i Gaza” och ”Internationell solida­ritet – arbetarklassens kampenhet”.
RS kampanj mot kriget fick ett bra bemötande och omkring 20 personer samlades sedan till ett eftermöte. Fle­ra nya var intresserade av partiet.

Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!