Luleå: Jimmie är fortfarande trött

av Antirasist i Luleå

SD är ett rasistiskt högerparti som alltid måste bekämpas (Foto: Offensiv).

Måndag den 6 maj besökte Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson Luleå.

Sist Jimmie var i Luleå, i valkampanjen 2018, fick han avbryta sitt tal efter bara några minuter och be polisen ”få tyst på de där” – den stora antirasistiska samling som bemötte hans inlindade rasisthets med talkörer och rop. ”Det är mitt andra kampanjmöte och jag är redan trött på det här”, klagade Jimmie.
Tröttheten håller visst i sig. Efter att först ha annonserat torgmöte och tal visade det sig att Jimmie bara skulle besöka SD:s kampanjtält för att peppa rasistpartiets valarbetare. Efter en kvart med sina trogna for Jimmie igen.
Rättvisepartiet Socialisterna var självklart på plats för att inte låta SD:s rasistiska ryggdunkande förflyta utan att mötas av motstånd. Med kort varsel blev vår banderoll och namnlistor en samlingspunkt för de lulebor, framför allt unga, som ville visa sin avsky mot SD:s splittring och hat

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!