Luleås första Pridefestival inleds

2012-06-17 01:53:41


Kom till RS och HBT-Socialisternas seminarium på Luleå Pride.

Den 15-17 juni ska Luleå ha sin allra första Pridefestival. Den anordnas av det relativt nystartade RFSL i Luleå.

De tre dagarna kommer att vara fullspäckade med föreläsningar, artister och självklart en parad.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Luleå kommer att ha informations­bord både fredag och lördag, samt ett seminarium på lördag kväll.
Josephine Landström från RS Luleå och HBT-Socialisterna ska tillsammans med Louise Strömbäck från Rättvisepartiet Socialisterna Stockholm och Asylrörelsens hbt-grupp i Stockholm hålla ett seminarium om hbt-flyktingars situation och kampen för asyl.

– Asylrörelsen har vunnit flera segrar runtom i landet och visat att man genom kamp kan åstadkomma förändringar.
– Vad gäller hbt-flyktingars situation är det inte många som vet att Sverige utvisar hbt-personer till exempelvis Iran, ett land där homosexualitet är olagligt och straffbart; till exempel hängdes två tonåringar offentligt för att de var homosexuella. Det är ett väldigt viktigt ämne att ta upp och försöka få fler människor engagerade i frågan, säger Louise Strömbäck.
Det är bra att hbt-frågan lyfts även i Luleå, men det är viktigt att det politiska kommer upp på agendan och att festivalen inte blir urholkad och segregerande, som den tenderar att vara i större städer som till exempel Stockholm. Där är inträdet till Pride-park skyhögt och mycket av den politiska sprängkraften har tryckts undan.
RS Luleå

Seminariet äger rum lördag den 16 juni kl 18.00 på Storgatan 13 i ­föreläsningsrummet.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!