Lyckad kongressinsamling

2015-05-21 14:11:16
Insamlingen på Rättvisepartiet Socialisternas (RS) kongress gav cirka 73 000 kronor samt höjningar av medlemsavgifter med 1 250 kronor i månaden. Hälften av de 73 000 går till Committee for a Workers’ International (CWI), den international som RS är den svenska sektionen av, och andra hälften räknas till Ekonomikampanjen.

Av insamlingen är det alltså cirka 36 500 kronor som ingår i målsättningen på 80 000 kronor i maj, 40 000 i juni och så vidare. Av dessa 36 500 har vi hittills fått in 13 075 kronor och det mesta av de återstående löftena kommer att betalas in i maj månad. Som ni ser i diagrammet ovan delar vi inte upp den här redovisningen på partidistrikten, utan de lokala målsättningarna kvarstår.
Om du vill bättra på årets kongressinsamling ytterligare, sätt då in en slant till PG 87 96 49-2 och skriv ”kongressinsamlingen”.

Sedan kongressen har det ägt rum en aktivitet i Stockholm. 103 kronor samlades in samt 9 Offensiv och 4 prenumerationer såldes på Seko pendelklubbens demonstration vid landstingshuset.
Första maj och partikongressen är två tillfällen som ger möjlighet för medlemmar på partiets mindre orter att aktivera sig, som Östersund och Helsingborg samt Eskilstuna som också kommer att sälja tidningar på Spring Pride nu till helgen. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!