Massakern i Suruç

2015-07-22 13:38:54
Kurdiska och turkiska arbetare och unga betalar priset för Erdoğans stöd för IS. Uttalande från Sosyalist Alternatif (CWI i Turkiet).

Den 20 juli dödades minst 30 aktivister från Socialistiska ungdomsförbundet (SGDF) i en attack utförd av en självmordsbombare från IS i staden Suruç, Turkiet, nära den syriska gränsen.
De unga aktivisterna skulle resa till Kobanê, 12 kilometer från Suruç, där de planerade att hjälpa till med återuppbyggnaden av staden.
Denna attack är en följd av president Erdogans politiska stöd till IS i Syrien. Under de senaste dagarna har Erdoğan planerat en militär intervention i Syrien, och hans tal efter den senaste terroristattacken avslöjade igen hans krigshetsande avsikter. Måndagens illdåd visar tydligt att kurdiska och turkiska arbetare och fattiga kommer att betala priset för Erdoğans tysta stöd för IS grupper.
Massakern visar också att IS-terrorister med vapen och bomber, agerar och röra sig fritt inne i Turkiet.
För första gången har IS direkt attackerat en socialistisk organisation inom Turkiet. Detta visar den djupt reaktionära och arbetarfientliga karaktären hos denna terroristgrupp.

Vi Sosyalist Alternatif (CWI i Turkiet), står i solidaritet med SGDF, eftersom denna attack är en attack på oss alla.
• Stoppa kriget och Turkiets plan att ockupera Syrien och Rojava!
• Öppna gränserna. Underlätta den fria rörligheten för människor och varor till Kobane, för att återuppbygga staden!
• Turkiets utrikes- och inrikesministrar omedelbara avgång.
• Stoppa den turkiska regeringens stöd till IS och andra jihadistgrupper!
• Stoppa statens fientlighet mot PYD och det kurdiska folket!
• För förnyad masskamp av kurdiska och turkiska arbetare och fattiga mot jihadistterror och AKP-regeringen!  ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!