Massiv Telia-strejk i Finland

2013-04-03 17:15:30
Omkring 2 000 tjänstemän vid Telia Sonera i Finland strejkade på onsdagen och torsdagen förra veckan i protest mot företagets dåliga personalpolitik.

Den senaste tiden har 500 tjänstemän sagts upp och ytterligare cirka 1 800 hotas inom Telia i Norden.
PRO, de strejkandes fack,  kräver en ny utvecklingsplan för företaget som ”inte får bygga på att lönsamheten förbättras genom att minska personalen”.
Enbart under det sista kvartalet 2012 gjorde Telia Sonera, vars storägare är den svenska och finska  staten,  en vinst på drygt 7 miljarder kronor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!