Miljödebatt utan lösningar

2010-09-09 16:03:27
I förra veckan bjöd Naturskyddsföreningen in kommunfullmäktiges partier till miljöde- batt.
Under debatten lyste de stora frågorna mestadels med sin frånvaro. Det kom mest att handla om mer eller mindre byråkratiska frågor. Och istället för att svara på frågorna från åhörarna som kommit för att lyssna på debatten, kommenterade politikerna i pane­len framförallt varandras inlägg.
Även om mijöfrågan i slutändan kommer att kräva globala lösningar, kan mycket göras lokalt. Inget av övriga partier ställde sig dock bakom Rättvisepartiet Soci­alisternas krav på gratis kollektivtrafik, planerade lastbilstranspor- ter och miljörenovering av miljonprogrammets bostäder – förslag på hur Haninge med enkla medel skulle kunna ställas om till en mer miljövänlig kommun.
RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!