Nazister överklagar fängelsedomen

2009-08-19 14:32:19
De fem nazister som dömdes till fängelse den 10 juli (Offensiv nr 860) har samtliga överklagat domarna.

Nazisternas advokater utnyttjar faktumet att de två fall av misshandel av två andra RS-medlemmar som ägde rum på samma dag inte ledde till åtal.
Advokaten Rickard Fagerberg påstår att det är fastställt att RS tidigare under dagen utfört organiserade aktioner för att förhindra nazistiska SMR:s tidningsförsäljning.
RS anklagas för att aktivt söka våldssituationer med SMR. Det som egentligen hände var att SMR löpte gatlopp genom Göteborg i jakt på RS-medlemmar.
Denna jakt började utanför Nordstan där Johannes Lundberg blev misshandlad och fortsatte uppför Avenyn där Amer Mohammed Ali också blev misshandlad.
Åklagaren Karl-Erik Esbo valde dock att lägga ner dessa förundersökningar, trots att misshandeln mot Johannes till och med finns filmad.

Jesper Olsson, som dömts för både grov misshandel vid Korsvägen och ytterligare ett fall av misshandel av RS-medlemmen Stefan Berg den 17 januari i år, skriver i sin överklagan att han ska lämna ytterligare bevisuppgifter senast den 15 augusti.
Dessa uppgifter har när denna tidning går till tryck ännu inte inkommit till hovrätten.

Att nazisterna i SMR väljer att överklaga, trots att de dömts till minimistraff, måste ses som ett försök att ytterligare förstärka martyrskapet, och deras påståenden om att de diskrimineras av det svenska rättsväsendet.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!