Nordirland: Brutal nazistattack mot romer

2009-06-24 11:01:39
Under juni har Socialist Par­ty (CWI i Nordirland) spelat en central roll i de protester som organiserats mot en våg av rasistiska attacker på rumänska romer i Belfast. Attackerna har skadat flera romer och tvingat 20 familjer att fly från sina hem.

Angriparna har skrikit nazistgruppen Combat 18:s slagord.
Måndagen den 15 juni genomfördes på kort varsel en protest mot de rasistiska attackerna.
Protesten, som med kort varsel samlade dryga hundra personer i området, angreps av rasister som kastade stenar och tomflaskor mot dem som protesterade innan de jagades bort.

Sedan protesten har flera som deltog, bland andra en medlem i Socialist Party, erhållit dödshot.
Bakom de rasistiska attackerna står en liten grupp hårdföra nazister som skuldbelägger invandrare och flyktingar. Deras mål är att avskaffa de demokratiska rättigheterna.
Fackföreningar och lokalorganisationer måste därför organisera en effektiv antirasistisk kampanj som försvarar flyktingarna – inga ­nazister på Belfasts gator.
Socialist Party
(CWI Nordlirland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!