Nordirland: Sätt ett datum för nästa storstrejk!

2011-12-07 15:40:47
Den offentliga sektorn är Nordirlands största arbetsgivare och det märktes när de offentligt anställda strejkade den 30 november.

Protestantiska och katolska arbetare stod enade mot den verkliga gemensamma fienden – högerregeringen samt de storbolag och banker som backar upp denna regering. På strejkdagen demonstrerade 10 000 i Belfast och 3 000 i Derry.
Bland de strejkade var budskapet klart: Den 30 november är bara början, sätt ett datum för nästa strejk.
– Dagens strejk visar också att det finns förutsättningar att forma ett nytt politiskt alternativ – ett parti som förenar vanliga människor i kamp för jobb och livsvillkor och som står för en socialistisk politik. Det är dags att facken tar konkreta steg mot att bygga ett nytt arbetarpar­ti som kan utmana partierna som sitter i Stormont (Nordirlands parlament), säger Mary Cahillane, som sitter i lärarfacket NUT:s förbundsstyrelse, tillika medlem i Socialist Party (CWI).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!