Norrbotten: Regionstyrelsen försöker kuppa igenom nya nedskärningar

2017-03-15 14:35:15
Som Offensiv tidigare har rapporterat så räddades intensivvårdsplatserna och narkosläkarna på Kiruna och Kalix sjukhus. Detta tack vare det motstånd som organiserades från de boende i de berörda kommunerna och sjukhuspersonal.

Men besparingar är något som regionen planerar att fortsätta genomföra. Det är därför som regionstyrelsen på sitt sammanträde i början av månaden tog beslut om att skära ned på röntgenverksamheten i Kalix och Kiruna och koncentrera den till Sunderbyn, Gällivare och Piteå.
Röntgenläkare kommer bara att finnas i Kalix och Kiruna under dagtid. Vid nattetid eller tider som lösts genom inhyrda jourlinjer ska patienter få behandling på ett annat sjukhus. Beslutet har mött stark kritik och även inom det styrande Socialdemokraterna saknas en majoritet för att få igenom det.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!