Ny chans för Sofia i Boden

2015-10-28 14:29:47
Som Offensiv tidigare har rapporterat om har elever på Björknässkolan i Boden tagit strid för sin utvisningshotade kompis Sofia Avraza.

Efter den massiva kampanjen med en jättedemonstration i Boden och en stor kampanj på nätet, där filmen om Sofia har delats 8 600 gånger och visats för hela 349 000 människor, har en delseger vunnits. Utvisningen till Kirgizistan är stoppad och Migrationsdomstolen har beslutat att Migrationsverket måste pröva fallet på nytt.
– Nu finns det en chans, det fanns det inte tidigare. Nu hoppas vi bara att Migrationsverket fattar rätt beslut och att Sofia får stanna, säger Maja Pekkari, en av hennes klasskamrater på musikgymnasiet i Boden.
– Tack till alla som har hjälpt till i kampanjen, utan er hade det aldrig hänt, hälsar Sofia Avraza. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!