Nya medlemmar i RS Biskopsgården

2009-10-14 15:56:25
Pierre Nilsson, ny medlem i RS Biskopsgården

Varför gick du med i RS?
– Jag gick med i partiet för att se vad jag kan göra för att påverka dagens samhälle i positiv riktning. Hade kontakt med RS i Norrköping, då hjälpte jag till med att dela ut flygblad un­der en manifestation mot rasism. Sedan när jag började ar- beta i Göteborg fick jag reda på att RS fanns i Göteborg av en vän som är medlem här.

Vilken är den viktigaste frågan för dig idag?
– Kampen mot rasism, vad vi tillsammans kan göra för att motverka rasismen och nazismen i vårt samhälle.

Samantha Singer Nordmark

Ahmet Boyar, ny medlem i RS Biskopsgården

Hur kom du i kontakt med RS?
– Jag går i samma klass som Murat Solmaz, vi har diskuterat politik i skolan, om klassorättvi-sor. Jag har alltid kämpat för rättvisa och jag ser att den kampen kan man föra med RS.

Vilken är den viktigaste politiska frågan idag?
– Idag är det kampen mot nedskärningarna, rätten till ett arbete, rätten till bostad och mot högerpolitikens klassklyftor. Vi måste bekämpa den politik som gör så att vi får betala priset för kapitalismens kris. Kampen mot rasism är också viktig.

Murat Solmaz

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!