Nya protester mot ACTA

2012-06-13 18:24:02
I lördags demonstrerade drygt 200 personer mot ACTA, lagförslaget som vill begränsa handeln med bland annat patentmediciner till fattiga utvecklingsländer.

Den 9 juni var en internationell protestdag och människor samlades för att protestera i fler än 130 ­städer, framförallt i Europa, men när datu­met närmade sig anslöt även grupper i Nordamerika, Japan och Australien. Jacob Hallén från Piratpartiet påpekade att det nu inte är säkert att förslaget godkänns i EU-parlamentet. Omröstningen äger rum i början av juli.
Amer Mohammed Ali talade för Rättvisepartiet Socialisterna:
– Vi måste organisera ett motstånd inte bara mot ACTA, utan mot hela EU och dess politiska diktatur. Vi måste bryta med markna­dens diktatur och själva ta kontroll över den politiska makten.
Talade gjorde även representanter från Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!