Nytt socialistiskt arbetarparti i Nigeria

2013-12-02 15:06:44
– Idag skrivs ett nytt kapitel i Nigerias historia, ett kapitel som främst kommer att handla om massornas politiska kamp för att ta makten och forma ett samhälle till folkflertalets förmån.

Med dessa ord öppnade Segun Sango, ordförande i Nigerias socialistparti (SPN) och CWI-medlem, det nya partiets första konstituerande kongress den 16 november. Kongres­sen samlade 60 delegater – fackligt aktiva studentaktivister och gräsrots-kämpar.
Segun Sango sa vidare i sitt öppningstal:
– Alla de förväntningar som fanns om ett bättre liv efter att militären tvingats bort har svikits av de korrup­ta politikerna och deras partier.
– Tiotals miljoner nigerianer lever fortfarande utan tillgång till mat, bostäder, vägar, vatten, el, utbildning och hälsovård. Trots Nigerias flödan­de rikedom, lever över 112 miljoner nigerianer av en befolkning på cirka 170 miljoner i svår fattigdom. Arbetslösheten har blivit ett permanent inslag i livet för våra ungdomar. SPN ska bygga rörelse som kan befria landet från kapitalism och imperialism.
SPN:s nästa steg är en rikskam­panj för att bli registrerad hos motsvarande Valmyndigheten så att partiet kan ställa upp i kommande val.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!