Nytt socialistiskt parti ska bildas

2012-05-30 17:06:35
DSM (CWI i Nigeria) har beslutat att ta initiativet till att bilda och registrera ett politiskt parti kallat Socialist Party of Nigeria (SPN).

Trots miljardinkomster från oljan  lever den stora majoriteten av nigerianerna i nästan absolut fattigdom mitt i överflödet. Infrastrukturen är i ett eländigt skick samtidigt som det offentliga utbildnings- och sjuk- och hälsovårdsväsendet är gravt underfinansierat. Vi betalar absurt höga priser för bränsle trots att vi är världens sjunde största oljeexportör; bensinpriset har till exempel ökat med 385 procent sedan 1999! Vi arbetare har tvingats att gå ut i strejker för att få igenom lite eftergifter.
Vi behöver ett socialistiskt parti som kan få till stånd en regering som representerar de arbetande och de fat
tiga.

Alla de stora politiska partierna i Nigeria är av samma skrot och korn. De står enade emot arbetare och fattiga med brutala, kapitalistiska, nyliberala attacker och flagrant rån av våra kollektiva rikedomar. Allt detta har kommit till sitt slut.
Medlemmar av Socialist Party som väljs in i politiska församlingar kommer endast att erhålla en lön som motsvarar genomsnittslönen för statstjänstemän.
Socialist Party är partiet av och för arbetare, ungdomar och de fattiga – ett parti för landets miljoner männi­skor, inte fåtalet miljonärer.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!