Offensiv firade 50 år: Kulturen på Offensiv 50

Britta Brus (Foto: Vilgot Karlsson).

av Britta Brus // Artikel i Offensiv

Min mening är absolut inte att förringa, men dansarna hann jag inte se, blev ju tvungen att springa…
När Jan Hammarlund som ung och nyfiken råkade på flertusenårig litteratur, vilken han med bravur slukade med febrig frenesi, kittlade dikterna hans tonåriga fantasi så de inspirerade honom till den han var på väg att bli, om detta handlar en del av hans tonartspoesi.

Den sannerligen inte många som har dessa sällsamma förmågor, att blanda glättigt vardagligt och banalt med plågor, bråddjup ångest och livets stora frågor, men Julia Engström är en av de få som lyckas och vågar.

Ray Marx rappa texter visar hur illa det kan bli om krass profit får råda över ekologi.
Det gäller att skapa en stark opinion för att stoppa den invasion av det globala kapitalet, som vill exploatera Sapmi och suga ut mineralet.
Ett lönnmord i det arktiska klimatet, och med blå dunster och ord som grön el, ja, ni hör ju, det måste stoppas, det är ju helt galet!

Grannlåt, två kaostanter, som visst är hyresaktivister, demonstranter, de hade koll på det mesta inom bostadssfären.
Trots att de läste Proletären (obs! ironi, vi skulle aldrig buktala en konkurrent, något sådant har aldrig hänt!).
Sådana element borde tamburas in med gura, kazoo och tamburin. De som hånar och häcklar fastighetsägarna och knapitatet är Åse Richard och undertecknad.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!