Öland roots bjöd på skönt gung

2015-07-22 15:27:41


Syster Sols uppträdande var fullt av energi.

Reggaefestivalen Öland roots, som pågick den 9-11 juli, bjöd på sköna baktakter samt en öppen och familjär atmosfär. Dessutom var det politiska suget bland besökarna stort.

Fastän festivalen inte var utsåld var den naturskönt belägna campingen, i tallskogen vid vattenbrynet, fullsmockad med tält. Stämningen och minglet bland besökarna var avslappnat och öppet. Artisterna möttes av en entusiastisk publik, även om en del av artisterna inte uppfyllde undertecknads förväntningar.

Den jamaicanske legendaren Bunny Wailer, från Bob Marleys komp­band The Wailers, spelade endast en av de klassiska låtarna (No Woman, No Cry). Syster Sol bjöd på mycket energi och utstrålning men de mer politiska låtarna som hon gjorde tillsammans med sitt tidigare band Livelihood saknades.
Festivalarrangemanget var kreativt och väl genomtänkt med uppskattade aktiviteter som drejning, yoga på stranden och kurs i trummor. Servicen var god med exempelvis traktorsläp i skytteltrafik mellan festivalområdet och parkeringen långt in på natten.
Den rakt igenom vegetariska maten var snudd på fantastisk, dessutom till överkomliga priser. Den karibiska rätten Jerk med tofu var tveklöst den personliga favoriten.

Intresset var stort för Rättvisepartiet Socialisternas (RS) bokbord. Frågan om solidaritet med det grekiska folkets kamp mot Trojkan och bankerna lockade till engagerade diskussioner och flera visade intresse av att ha fortsatt kontakt med RS.
På två timmar samlades 940 kronor in till gräsrotskampen, 33 tidningar såldes och åtta nya prenumerationer tecknades. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!