Optimism och kampvilja på RS-partistyrelsemöte

2006-12-06 13:15:32
Den 1-3 december höll Rättvisepartiet Socialisterna partistyrelse.

Ett genomgående tema på styrelsen var den drastiskt förändrade politiska situationen i Sverige efter valet, då ocksåfrågan om a-kassan blivit så stor. Det har skakat om Sveriges arbetarklass, stämningen präglas nu av ilska och vilja att protestera så det hörs, vilket visas av det stöd som finns för kravet på politisk strejk för att försvara a-kassan.  
Det konstaterades också att kampen för a-kassan bara är den första i en lång rad strider mot högerregeringen. RS har kunnat spela en viktig roll i att göra politisk strejk till ett utbrett krav, bland annat genom uppropet som spridits på arbetsplatser och de namnlistor med 14 000 namn som samlats in, varav nära 10 000 lämnades över till LO-ledningen 27 november.

Mot 14 december

Den nya politiska situationen i Sverige ger också helt nya möjligheter för partibygget.
Nu gäller det att ta vara på det, vara medvetna om att antalet nya medlemmar till partiet kan öka mer nu än på länge och de möjligheter som finns att börja bygga en opposition inom facken.
Partistyrelsen ställde in siktet på demonstrationerna den 14 december, Elevkampanjens vinterläger och avtalsrörelsen till våren.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!