Pantrarna ordnar fotbollsturnering för förortens ungdomar

2011-06-23 11:25:02
Pantrarna – för upprustning av förorten kommer, på initiativ från ungdomarna själva, att organisera en fotbollsturnering. Nu har två planeringsmöten redan ägt rum och PanterCupen växer fram.

Ungdomarna var med på Biskopsgårdens (Göteborg) dag och sa ”Det här vill vi också ­arrangera, vi kan ansvara själva för sociala aktiviteter riktade till ungdomar”.

Fotbollsturneringen kommer att hållas den 9 juli i Biskopsgården på Camp Nou.
Turneringen är öppen för alla som är 15 år och uppåt, oavsett vilken förort man bor i.
Fotbollsturneringen är för bå­de killar och tjejer. Sexton lag kommer att spela mot varandra i gruppspel.

Ett krav för att få anmäla ett lag till turneringen är att man har minst två tjejer i laget. Killar och tjejer spelar i mixade lag.
Pantrarna hoppas med turneringen få flera förorters ungdomar att komma och på så sätt skapa en mötesplats för ungdomarna, även om de inte vill spela fotboll.
Matchupplägget kommer att vara att det lag som gör två mål först kommer att avgöra match­en. Man har 10 minuter på sig som lag att göra dessa två mål, görs inte målen under 10 minuter så blir slutresultatet det som räknas efter signalen har gått.
På plats kommer det även att finnas grill, mat och dryck, samt uppträdanden.

En vecka senare är Gothia Cup i Göteborg. PanterCupen hoppas bli ett lika återkommande inslag för unga under sommaren.

Murat Solmaz 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!