Partistyrelsemöte med fokus på kampen, valrörelsen och den politiska krisen

2018-02-07 16:33:59

foto: ROSA
Kampen i fokus på RS partistyrelsemöte.

Med sikte på valet 2018 var ungdomarnas radikalisering och uppsvinget av kvinnokampen världen över i fokus när partistyrelsen för Rättvisepartiet Socialisterna träffades i helgen.

Mötet med partistyrelsen ägde rum den 3-4 februari. Situationen i världen och i Sverige analyserades och diskuterades. Samtidigt som det sker en ekonomisk tillväxt globalt är det allt färre som känner av det och klassklyftorna ökar. Några få rika äger lika mycket som världens fattigaste hälft. I den senaste Jämlikhetsrapporten från Göteborg redovisas det att 16 procent av de som har ett arbete är fattiga – ett resultat av otryggare anställningar och lägre löner vilket framför allt ökar i kvinnodominerade yrken.

Kvinnokampen och flyktingrörelsen har svept över hela landet och världen som en motkraft mot de försämringar som sker. I detta står vårt parti redo inför valrörelse 2018, då vi har deltagit i och haft egna initiativ i dessa rörelser.
Under partistyrelsemötet konstaterades det hur den politiska krisen visas i extrema högersvängningar för inte bara de traditionella högerpartierna, utan även för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det saknas ett politiskt alternativ för de som kämpar och för massorna, arbetarklassen.
Etablissemangets försök till rasistisk splittring och att öka oron för krig och ”oroligheter” i landet går inte hem hos de flesta, då vården enligt senaste opinionsundersökningar är den viktigaste frågan inför valet.
Vi diskuterade även RS inför valet 2018, hur vi bygger partiet och om partiets ekonomi. Under helgen hölls även ett viktigt uppstartsmöte om socialistisk feminism (läs mer ovan).
Nu riktas blickarna mot den valkonferens som RS kommer att anordna i Jordbro den 24 mars. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!