Privatisering – nej tack

2007-02-28 13:50:22
I Uddevalla reser föräldrarna motstånd mot att borgarna i Barn- och Utbildningsnämnden beslutat att privatisera 10 av 36 förskolor i kommunen.

Föräldrarna har samlats och bildat aktionsgrupper på varje hotad förskola och samlar den 14 mars till en gemensam manifestation med demonstration från Kungstorget för att gå och överlämna de protestlistor som spridits på förskolor och andra arbetsplatser. Föräldrarna samlar även under helgerna in namn utanför matbutiker.
”Vi motsätter oss principen att konkurrensutsätta fungerande kommunal förskoleverksamhet och tvinga in föräldrar/personal i något man inte själv valt”, säger föräldrarna på sin egen hemsida.
”Jag uppmanar alla föräldrar att sätta upp sina barn på kö till en annan av de kommunala förskolorna så fort som möjligt! Detta för att vi ska visa hur många barn som verkligen kommer att stå i kö, om vår förskola kommer att bli privat. Vi begär överflyttning. Om kunderna försvinner, vem vill då ta över förskolan?”, säger en upprörd förälder.
Facket och personal borde ansluta sig till protesterna och förbereda strejk för förskolärarna och personalen. En aktiv kamp kan stoppa privatiseringen.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!