Protest mot privatisering av hamn

2009-09-16 16:48:52
Hamnarbetare demonstrera­de den 10 september utanför Göteborgs kommunfullmäktigemöte mot privatiseringsplanerna av hamnen.

Göteborgs kommunfullmäktige kommer i höst att ta det slutgiltiga beslutet om Göteborgs Hamns framtid. Förslag finns på att dela upp hamnen i olika stuveribolag och privatise- ra. Utanför kommunfullmäktige, un­der en röd banderoll med texten ”Stoppa privatiseringen av göteborgarnas hamn”, delade hamnarbetarna ut flygblad riktade till stadens politiker om att inte genomföra en privatisering.
Hamnarbetare rasar mot att förslaget tagits fram helt utan offentlig debatt, detta trots att det påverkar över tusen hamnanställda. I en under­sökning gjord bland såväl Hamnarbe­tarförbundets som Transports med- lemmar är 8 av 10 hamnanställda e­mot en privatisering.
Hamn4ans ledning garanterar att kampen mot privatisering kommer att fortsätta. Genom att mobilisera arbetare i hela Göteborg kan privatiseringsplanerna stoppas.

Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!