”Protestdagen för vården 3 februari – bara början”

2018-02-07 16:33:59

foto: Mary Finch


”Rädda NHS!” (Storbritanniens offentliga vård) var den samlade parollen för de olika protester som genomfördes lördagen den 3 februari mot vårdkrisen.
Manifestationer ägde rum på 50 platser runt om i Storbritannien. I London var det tiotusentals som demonstrerade för mer personal, fler vårdplatser och ett slut på de ständiga nedskärningarna.
Londons gator var packade med människor som tågade för vården. För många av dem var det första gången som man demonsterade.
Den 3 februari visar vilken potential det finns för att bygga en masskampanj med nya demonstrationer, men också strejker för att rädda NHS. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!